En madklub baseret på cubanske principper – med mad fra hele verden
Denne introduktion blev udarbejdet før jeg startede madklubben i oktober 2008, der kørte indtil juni 2014:
Jeg i mange år haft stor glæde af at lave mad til venner og bekendte – lavet mad til fester og begivenheder hos familie og venner – og på et tidspunkt har jeg ytret, at jeg skal have mit eget lille sted før jeg lukker kistelåget….
Men det er ikke det der skal ske nu – men jeg vil gerne skabe et sted, hvor jeg kan få frit løb for mine lyster til at lave mad – og derfor en paladar.
En paladar er et spisested i et privat hjem på Cuba, hvor myndighederne har sat en grænse på 12 siddepladser – og det er netop det antal stole vi har her i vores lejlighed på Østerbro.
Så derfor en blanding af en madklub og en paladar – en madklub fordi man formelt skal være medlem af klubben og en paladar fordi det foregår i vores eget hjem med plads til 12.
Og hvad for noget mad vil der så blive serveret?
Det vil blive en blanding af alt det jeg elsker at lave – og det spænder fra det gamle danske køkken over det franske landkøkken med afstikkere til kulinariske traditioner og eksperimenter fra nær og fjern. Altid baseret på at det hele er lavet fra bunden af årstidens ordentlige, sunde og gode råvarer – dette er jo i sig selv er en forudsætning for om maden kan komme til at smage godt.
Der vil hver gang blive serveret tre retter samt kaffe.
Menuen vil blive udsendt pr. mail en uge før – så man kan så se om menuen er noget man gider forlyste sig med – og da der kun er 12 pladser vil det blive dem, der melder sig først, der kommer med.
Jeg er stadig interesseret i at lave mad til små og store forsamlinger – så lad mig høre….
Til inspiration er der her nedenunder alle de menuer, der blev lavet gennem årene: